Ο Γρηγόρης Χατζηπαρασίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα όπου και έζησε τα σχολικά του χρόνια. Το 1985 τον βρήκε πρωτοετή φοιτητή στην Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε με «Λίαν Καλώς».
Η αγάπη του για τα παιδιά τον οδήγησε στην επιλογή της ειδικότητας του Παιδιάτρου. Από το 1996 έως το 2000 εργάστηκε ως ειδικευόμενος Παιδίατρος σε Παιδιατρικές κλινικές της Βρεττανίας όπου έφθασε στον βαθμό του επιμελητή (Registrar). Τα χρόνια αυτά έγινε κάτοχος των τίτλων Diploma in Child Health (DCH), Advanced Paediatric Life Support (APLS), και Neonatal Life Support (NLS).
To 2000, μετά από θητεία στη Γ Παιδιατρική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, αποκτά και τον τίτλο της Ειδικότητας του Παιδιάτρου στην Ελλάδα.
Την ίδια χρονιά του απονέμεται ο τίτλος του Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με βαθμό «Άριστα».
Το 2001, επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και εξειδικεύεται στην Παιδοπνευμονολογία ( ως Clinical Fellow),στα παγκοσμίως αναγνωρισμένα νοσοκομεία Royal Brompton Hospital και Great Ormond Street Hospital του Λονδίνου.
Επιστρέφει στην Ελλάδα το 2003 και εργάζεται ως ιδιώτης Παιδίατρος Παιδοπνευμονολόγος.
Την περίοδο 2003-2005 συμμετείχε στη λειτουργεία του νεοσύστατου τότε Παιδοπνευμονολογικού Ιατρείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τη Λάρισας ενώ συγρόνως εργάστηκε και στη Μονάδα Λειτουργικού Ελέγχου της Αναπνοής του εργαστηρίου Φυσιολογίας της Ιατρικής σχολής.
Παράλληλα διδάσκει Ανατομία – Φυσιολογία στους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για ένα χρόνο.
Συμμετείχε ως αξιολογητής του προγράμματος σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (1999) καθώς και της έκδοσης του βιβλίου της Ελληνικής Παιδοπνευμονολογικής Εταιρίας με θέμα «Θέσεις Ομοφωνίας» των κοινών παιδοπνευμονολογικών νοσημάτων (2011). Έχει πολλαπλές δημοσιεύσεις παιδοπνευμονολογικών άρθρων σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά του εξωτερικού και συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου “Ελληνική Παιδοπνευμονολογία” καθώς και του βιβλίου “Breath Sounds From Basic Science to Clinical Practice”.
Μεχρι το 2016 επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα το Ηνωμένο Βασίλειο όπου και εργάζεται ως Locum Registrar (Επιμελητής) σε διάφορα νοσοκομεία. Για πολλά χρόνια υπήρξε Member of Locum Bank του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Royal Alexandra Children Hospital» του Brighton, όπου και εργάστηκε ως Locum Registrar (Επιμελητής), στο πολυάσχολο τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών, στην Παιδιατρική κλινική καθώς και στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου.
Από το 2016 έως το 2019, εργάστηκε ως έμμισθος Παιδοπνευμονολόγος με το βαθμό του Ακαδημαϊκού Υποτρόφου, στη Μονάδα Παιδοπνευμονολογίας-Παιδοαλλεργιολογίας της Γ’ Παιδιατρικής κλινικής στο “Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο” της Αθήνας. Ήταν μεταξύ άλλων, υπεύθυνος για τη λειτουργία του τμήματος της Πρωτοπαθούς Δυσκινησίας των Κροσσών. Μέρος των καθηκόντων του ήταν και η συμμετοχή του στα εξωτερικά Παιδοπνευμονολογικά – Παιδοαλλεργιολογικά ιατρεία του νοσοκομείου, όπου πάνω από 1500 παιδιά με αναπνευστικά και αλλεργιολογικά προβλήματα εξετάζονται κάθε χρόνο.
Από το καλοκαίρι του 2019 έως σήμερα, διατηρεί ιδιωτικό παιδοπνευμονολογικό ιατρείο στη Λάρισα (Κούμα 1) και είναι υπεύθυνος στο τμήμα πρωτοπαθούς δυσκινησίας κροσσών και παιδικής βρογχεκτασίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επιπλέον, είναι υπεύθυνος της παιδοπνευμονολογικής μονάδας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και συνεργάτης παιδοπνευμονολόγος της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Metropolitan (Αθήνα), όπου είναι υπεύθυνος για την φροντίδα παιδιών με ποικίλα αναπνευστικά προβλήματα και υπεύθυνος του ιατρείου “χρονίου βήχα και άσθματος για παιδιά”
Ετέλεσε αντιπρόσωπος για την Ελλάδα της BeatPCD action, καθώς καιτης chILD action, δράσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση των Ενδιάμεσων Νοσημάτων του Πνεύμονα και της Πρωτοπαθούς Δυσκινησίας των Κροσσών και τελούν υπό την αιγίδα της Ευρωπαικής Παιδοπνευμονολογικής Εταιρίας-ERS.
Αποτέλεσε μέλος επιτροπής παγκόσμια αναγνωρισμένων παιδοπνευμονολόγων, η οποία ασχολήθηκε με τη σπουδαιότητα του ιστορικού στη διάγνωση και θεραπεία του χρόνιου βήχα στα παιδιά. Οι αποφάσεις της επιτροπής δημοσιεύθηκαν σε κορυφαίο περιοδικό και αποτελούν κατευθυντήρια οδηγία για τους παιδοπνευμονολόγους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Έχει συμμετοχή ως ομιλητής σε Παιδοπνευμονολογικά – Παιδοαλλεργιολογικά συνεδρια.
Στη μέχρι τώρα πορεία του είχε πάντα στο πλευρό του την αγαπημένη του σύζυγο Στέλλα που του χάρισε δύο κόρες, τη Μάρα και τη Ρένια.